Tempur Madrasser kan give dig en god nattesøvn

Seng (foto: sengespecialisten.dk)

En god madras er halvdelen af komforten (foto: sengespecialisten.dk)

Hvis du ikke sover så godt i din seng, kan det måske være din madras, den er gal med. Ikke at den nødvendigvis er i stykker, men mange mennesker ligger i forskellige stillinger, når de sover. Derfor er der også forskel på, hvilken madras, der passer til den enkelte person. Her kan du få et lille overblik over, hvilke egenskaber og forskelle du kan kigge efter i din jagt på en god søvn.

Din madras kan være din værste fjende

En af de mest traditionelle madrastyper er boksmadrasser. Dem er der mange danskere, der har haft eller sovet på på et eller andet tidspunkt. Boksmadrasser er bygget op omkring en træramme, hvor fjedre, skum og så videre ligger inde i rammen. Hele rammen er så betrukket med et overtræk. Rammen af træ betyder, at madrassen er helt stiv i bredden og i længden, men er stadig blød i højden.

Fordelen ved en boksmadras er, at den kan bære sig selv. Forstået på den måde, at man kan sætte ben eller meder på i bunden af trærammen, og så kan madrassen selv stå, ligesom hvis det var en hel seng.

Tempur madrasser kan være forskellige typer madrasser

Andre madrasser har ikke en fast ramme indbygget, og skal derfor ligge i en sengeramme for at komme op i højde. Det kunne for eksempel være en springmadras. Den har sit navn, da den indeholder fjedre, som gør, at den kan forme sig efter kroppens former. Der findes forskellige typer fjedre. En klassisk fjeder hedder også en bonellfjeder. Den er lavet af et stykke kraftigt metaltråd, som er snoet rundt om sig selv nogle gange. Fjedrene sidder typisk med en bestemt afstand i lige rækker inde i madrassen.

En anden type fjedre er posefjedre. Disse er pakket ind i individuelle poser, som hænger sammen med poserne ved siden af. Dermed bliver fjederen holdt på plads, og kan så ikke vippe fra side til side.

Vil du se mere om Tempur madrasser, så kig her

 Læs også

Senge gør en stor forskel for en god hverdag

Sengetøj har stor betyding I ethvert hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.