Guide til elevationssenge – hvad skal man gå efter?

Igennem de sidste 10-15 år er vi danskere blevet langt mere fokuserede på sundhed og livsstil. Vi spiser sundere, vi dyrker mere motion og generelt er der i dag bare mere fokus på, at man skal holde sin krop i god stand.

I kampen for at holde sig sund og rask er søvn en vigtig faktor. Voksne mennesker skal ifølge

Det er en fornøjelse at sove i en elevationsseng (foto Dunlopillo.dk)

Sov godt i en elevationsseng (foto Dunlopillo.dk)

eksperterne have 7-8 timers søvn hver nat, for at kroppen kan få restitueret og ladet op til den nye dag, der venter. Derfor er det enormt vigtigt, at du laver en reel investering i en god seng, og ikke bare tager til takke med en middelmådig madras, fordi den var et ”godt” tilbud.

I den her tekst vil vi komme en smule ind på en af de muligheder, der venter på dig i landets sengeforretninger – nemlig elevationssenge.

En elevationsseng er helt basalt bare en seng, hvor du kan justere på madrassens stilling. Altså hæve de forskellige dele af madrassen, så du eksempelvis kan sidde op i sengen. Måske kender du det lidt fra hospitalssenge, der også har samme funktion.

Sengetid er spildtid. Eller?

En af de vigtigste grunde til, at en elevationsseng på mange måder er den perfekte seng til den moderne dansker, er at den passer enormt fint ind i vores i forvejen travle og stressede hverdag.

Vi kender det alle sammen. Med arbejde, børn, indkøb, hobbyer, madlavning og måske bare en smule fritid, er 24 timer i døgnet bare ikke altid nok.

Ofte er det næsten sengetid, inden dagens opgaver er overstået, og dermed er det ikke meget tid, man får til fordybelse, hvad enten det handler om det nyeste afsnit af den tv-serie, man følger, en god bog eller lidt arbejde.

Derfor er det vigtigt, at din seng gør det muligt for dig at lave andet end at sove.

Og det gør en boxmadras altså ikke, uanset hvad der måtte påstås. På en flad madras som en boxmadras, ender man ofte med at ligge i en eller anden akavet stilling, når man skal koncentrere sig om bogen, rapporten fra arbejde eller iPaden. Og du skal ikke gentage den øvelse mange gange, før du har sikret dig spændinger og/eller smerter i kroppen.

Med en elevationsseng, kan du netop forvandle din seng til et late-night kontor. På grund af

Juster din elevevationsseng alt efter ønske

Juster din elevevationsseng alt efter ønske

sengens elevation, kan du justere siddestillingen, og derfor indrette dig præcis efter, hvad du har brug for. På den måde irriteres du ikke af, at du skal skifte stilling hele tiden. Kroppen sidder eller ligger jo naturligt på grund af sengen, og du kan dermed koncentrere dig 100 procent om, hvad du gerne vil bruge tiden på, inden du skal sove.

Så den der time, man gerne lige skal bruge på at falde lidt ned, inden man skal sove, kan du altså nu udnytte til mere – netop fordi elevationssenge gør det muligt og ligefrem behageligt og hyggeligt for dig.

Prøv dig frem

Nu er du forhåbentlig overbevist om, hvor meget godt en elevationsseng kan gøre for dig. Men så kommer man jo til det næste problem. Alle der har set tv-reklamer for senge har efterhånden luret, at det jo ikke er gratis at få fat i en elevationsseng.

Elevationssenge kan nemlig gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse. Det er bestemt muligt at købe sig fattig på det – men det er bestemt ikke nødvendigt.

Men når det handler om køb af elevationsseng, så gælder de samme regler som med så meget andet, du kan finde i butikkerne; der er nemlig enormt mange penge at spare på at gøre sit hjemmearbejde ordentligt og så ellers gå benhårdt efter de gode tilbud, når de fra tid til anden dukker op.

For din seng behøver ikke koste 80.000 for at du sover godt. Start derfor sengejagten på den mest indlysende måde. Du skal simpelthen ud i butikkerne og prøve sengene. Selv om elevationssengen kan lave mirakler for din krop og din sovestilling, så er vi jo ikke ens, og derfor har vi heller ikke samme krav til en seng.

Tag dig derfor god tid til at prøve sengene i butikkerne for at finde frem til lige præcis den madras, der passer bedst til din krop.

Find din elevationsseng i dag

Find den perfekte elevationsseng

Undersøg markedet

Når du så har fundet modellen, der gør det bedst for dig, så gælder det om at komme hjem til computeren. Ligesom med så mange andre produkter, så kan du stort set få alle senge på nettet nu om dage. Der er efterhånden ret gode webshops, der ofte er langt billigere end de fysiske butikker.

Nu tænker du måske, at det er en lige lovlig stor investering at lave på nettet, men det skal du ikke frygte. Ofte er der faktisk så meget service på i forbindelse med sengekøb, at du kan få leveret sengen med tilfredshedsgaranti – altså at du frit kan levere den tilbage, hvis ikke du sover ordentligt i den første måned.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.